Bering’in hibrit yatı 15 knot hıza ulaşacak

MDN İstanbul

Bering Yacth amiral gemisi olacak olan Bering 145’i tanıttı. Şık tasarım, yüksek hız ve en son teknolojilerin kullanılacağı 45 metre uzunluğundaki tekne 2 yıl içerisinde hazır olacak.

Bering’in portföyündeki ilk süper yat olacak olan tekne, firmanın Antalya’da bulunan tersanesinde, kendi gemi inşa mühendisleri ve iç mimarları tarafından tasarlandı. Yatın 514 metrik tonluk tam deplasmanlı bir çelik gövdesi bulunuyor.

Hibrit tahrik sistemlerine sahip olacak olan süper yatın pervaneleri pillerle şarj edilebilen elektrikli motorlarla çalıştırılacak. Piller ise yüksek verimli ve ayarlanabilir hıza sahip DC jeneratörleri ile şarj edilebilecek. Ayrıca, tekne elektrik modundayken de kıyıya yanaşıp demirlenebilecek. Bering 145, 95,600 litrelik muazzam yakıt kapasitesi sayesinde olabilecek en uzak noktalara seyahat edebilecek. Dizel modda iken 12 knot hızda 4 bin deniz milinden fazla yol seyredebilecek yatın maksimum hız kapasitesi ise 15 knot.

Süper yat 9,7 metrelik yüksekliği ile oldukça işlevsel bir düzene sahip. Ana kamarasında, ana pruvaya doğru yerleştirilmiş 9,5 m2’den daha büyük cam pencereler bulunan yatın ana güvertesinde 12 kişilik yemek alanı, büyük bir salonu ve 5 adet misafir kamarası mevcut. Üst güvertede yer alan gökyüzü salonunda ek bir yemek masası bulunan yatın 2 adet mürettebat kamarası ve bir kaptan odasında toplam 12 mürettebat konaklayabiliyor.

Geminin alt güvertesinde su oyuncakları ve yedek parçalar gibi ekipmanların bulunacağı 32 m2’lik bir depolama alanı bulunacak. Süper yatın kıç kısmında ise 40 m2 genişliğinde bir plaj kısmı yer alacak.

Geminin üst güvertesinde ise spa, bar ve gazlı ızgara bulunuyor. Ayrıca Bering 145’te üst güverteye yerleştirilebilecek birkaç ekleme ve müşterilerin zevkine göre özel tasarım imkânı da sunulacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın