Borusan Cat, Berg Propulsion ile yeniden bir arada

MDN İstanbul

Borusan Cat dünyanın önde gelen deniz sevk ve pervane sistemleri üreticilerinden Berg Propulsion’ın Türkiye temsilcisi oldu.

Bu yılın haziran ayında Berg Propulsion, Caterpillar Propulsion şirketini satın aldı ve yaklaşık yedi yıl sonra Berg Propulsion markası tekrar bağımsız bir marka olarak denizcilik sektöründeki yerini aldı. Caterpillar Propulsion temsilciliğini yürütmekte olan Borusan Cat de bu gelişmenin ardından Berg Propulsion Türkiye temsilciliğini üstlendi.

Köklü ve tanınmış bir marka olan İsveç merkezli Berg Propulsion, özellikle Pitch Kontrollü Pervane (MPP), Azimut (MTA), Tünel Tip (MTT) itici pervane sistemleri ve buna bağlı kontrol ve elektrik sistem entegrasyonunda, dünya denizcilik endüstrisinin liderlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Berg Propulsion, İsveç ve Singapur’da bulunan üretim tesislerini, şirketin İsveç’te bulunan Ar-Ge merkezinin yakınındaki tek yerleşkede birleştirmeye karar verdi. Üretim tesislerini aynı yerleşkede birleştirmek, özellikle yedek parça uyumunu ve bulunurluğunu artırarak, dünyanın her noktasına hızlı bir şekilde ürün ve hizmet sunma yetkinliğini güçlendirecek. Birleşmenin ardından, yeni yatırımlar yapılarak üretim ve hizmet kapasitesi artırılacak.

Berg Propulsion’un bir dönem Caterpillar Propulsion bünyesinde yer alsa da marka olarak müşteriler tarafından hiçbir zaman unutulmadığını ifade eden Borusan Cat Türkiye Genel Müdürü Hasan Tahsin Güven, ‘‘Şirket üretimi, her aşamasında kalite, performans ve dayanıklılığa odaklanan bir anlayışla ve her zaman yenilikçi, müşteriye özel çözümler geliştirme perspektifi içinde gerçekleştiriyor. Türk denizcilik ve gemi inşa sektörüne bu teknolojiyi sunmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Berg Propulsion’un ürün ve çözümleriyle, müşterilerimizin işlerine daha fazla değer katmaya devam edeceğiz,” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın