Beks, Birleşik Krallık yaptırımlarına itiraz edecek

MDN Editör

Beks, tüm uluslararası yasalara ve yaptırımlara uygun olarak faaliyet gösterdiğini açıkladı

Türkiye merkezli Beks Gemi İşletmeciliği, Rusya ile ilgili yaptırımları ihlal ettiğini reddetti ve İngiltere hükümetinin şirketi kara listeye almasına itiraz edeceğini söyledi.

Ali Bekmezci liderliğindeki firma, tanker filosunun taşıdığı yüklerle ilgili olarak her zaman durum tespiti ve yaptırım kontrolleri yaptığını açıkladı.

İngiltere, Rusya ticareti nedeniyle yeni tanker üreticisi Fractal ve Türkiye’den Beks’e yaptırım uygulamaya karar verdi.

İstanbul merkezli şirketten yapılan açıklamada, “Gemilerimiz dünya çapında tüm uluslararası yasa, yönetmelik ve yaptırım rejimlerine uygun olarak işlem görmektedir. Karara kesinlikle itiraz edeceğiz ve avukatlarımız bu konuda çalışmaya başladılar” ifadeleri kullanıldı.

Birleşik Krallık Hükûmeti 22.02.2024 günü şirkete mali kısıtlamalar getirdi. Yaptırım uygulanan şirketler için “Rusya Hükümeti için stratejik öneme sahip bir sektörde, yani Rus enerji sektöründe faaliyet göstererek Rusya Hükûmeti’nden bir menfaat elde ettiğini veya Rusya Hükûmeti’nin desteklediğini” ifadeleri kullanıldı.

Cenevre merkezli Fractal Shipping’in Dubai kolu olan Fractal Marine DMCC’nin ve ikinci bir Türk tanker şirketi olan Active Denizcilik’in hedef alınması için de aynı gerekçeler gösterildi.

Tradewinds News

Bunu Paylaşın