Bartın’da fırtına nedeniyle tekneler balıkçı barınağına yanaşamıyor

MDN MEDIA

Bartın’ın Kurucaşile ilçesinde çıkan fırtına sonrası balıkçı barınağının bulunduğu liman, deniz kumu ile dolarak teknelerin limana girişini engelledi

Ovatekkeönü Köyü’nde, balıkçı barınağınında bulunduğu, liman derinliği 3 metreyken, derinlik fırtına sonrası dolan deniz kumu nedeniyle 10 santimetreye kadar düştü. Liman içerisindeki kum yüksekliği nedeniyle denize girenler, kum üzerinde yürüyebildi. Teknelerini limana sokamayan balıkçılar ise, denizin temizlenmesini istedi.

Limanın sürekli kumla dolduğunu söyleyen Ovatekkeönü Köyü Muhtarı Hüseyin Eldemir, “Temizlenmediği sürece her fırtına sonrasında burası kum dolmaya devam ediyor. Daha önce temizlik yapıldı ama yine aynı durum yaşanıyor. Liman içindeki kum yüksekliği nedeniyle tekneler içeriye çok zor giriyor. Ayrıca liman içindeki alanın daralmasından dolayı az sayıda tekne buraya bağlanabiliyor. Şu anda liman içinde kumlara basıyoruz. Son fırtınadan sonra kum daha da arttı. Bir an önce burasının tarak gemisi ile taranması gerekiyor” dedi.

Bölgede balıkçılık yapan Yasin Dikyol ise, “Liman içine kumlar sürekli doluyor. Hiç ilgilenen yok. Limana girmeye çalışan tekneler sürekli sıkıntı yaşayarak, tabana oturuyor. Sürekli kum birikmesini burada yaşıyoruz. Bu soruna çözüm bulunmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

DHA

Bunu Paylaşın