‘Bankalardan şikayet artıyor’

MDN İstanbul

Kamu bankaları genel müdürleri, reel sektör temsilcileri ile bir araya geldi.bankalardan

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliği yaptığı toplantının ana gündem maddesi finansmana erişim konusu oldu.bankalardan 

Toplantıya, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, HalkBankası Genel Müdürü Osman Arslan ile Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih katıldı.

Hisarcıklıoğlu, “Firmalarımız bankalardan talep ettikleri kredileri alamıyorlar, alanlara ise çok yüksek faiz oranları uygulandığı görülüyor.” açıklamasını yaptı. bankalardan

TOBB Başkanı ayrıca “İşletme sermayesi kredileri, özellikle KOBİ’lerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için kritik hale gelmiştir. En büyük sıkıntıyı finansa en çok duyarlı olan küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz yaşamıştır.” diye konuştu.

TBB Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ise “Banka olarak da tüm bankacılık sektörü adına da şunu rahatlıkla söyleyebilirim, sizin kaybettiğiniz benim kazandığım bir ortamın bana bir menfaati yok. Benim bilançom iyi, benim kârım iyi ama siz kaybediyorsunuz, hiçbir anlamı yok. Siz kazandıkça ben kazanabilirim. Sizin bilançolarınız iyi oldukça benim bilançom iyi olabilir. Reel sektör ve finansa sektörü iş birliği içinde, dayanışma içinde olmak zorunda.” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın