BALTOP Tatbikatı, Covid-19 nedeniyle sadece denizde icra ediliyor

MDN İstanbul

NATO tarafından her sene Baltık Denizi’nde düzenlenen en büyük tatbikat serisi olan BALTOP Tatbikatı’nın 49’uncusu başladı.

Deniz ve hava kuvvetleri ile 19 NATO Müttefiki’nin yer aldığı Tatbikat’a 30 gemi ve denizaltı ile 30 uçak katılıyor. Tatbikat; eğitim, hava savunma, denizaltısavar savaşı ve mayın önleme operasyonlarını içeriyor.

BALTOP 2020, katılan askeri personelin güvenliğini ve sağlığını korumak amacıyla sadece denizde yapılacak.

Konu hakkında konuşan NATO sözcüsü Oana Lungescu, ‘‘Sağlık krizinin olduğu bu ortamda, silahlı kuvvetlerimizi koruma adına gerekli tüm önlemleri alarak operasyonel hazırlıklarımızı bozulmadan devam ettirebiliyoruz,’’ dedi.

Tatbikat ilk defa Karadağ Deniz Kuvvetleri ve NATO Destek Kuvvetleri (STRIKFORNATO) tarafından Lizbon’daki genel merkezden komuta edilecek.

Baltık Denizi’ndeki en büyük tatbikat olan BALTOPS’a; Türkiye, Kanada, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Letonya, Litvanya, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, İspanya, İsveç, İngiltere ve ABD’den birlikler katıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın