Baltık ülkeleri Rusya’dan gaz ithalatını durdurdu

MDN İstanbul

Letonya’nın doğal gaz operatörü Conexus Baltic Grid’in CEO’su Uldis Bariss hafta sonu yaptığı açıklamada, Letonya, Estonya ve Litvanya’nın Rus gazı ithalatını durdurduğunu açıkladı ve “Rusya’dan gelen teslimatlara ilişkin güven konusunda yaşanan sorunlar duruyorken, son olaylar artık güven olmadığını açıkça göstermiştir,” ifadelerini kullandı.

Rus doğalgazı 1 Nisan itibariyle, artık Letonya, Estonya ve Litvanya’ya ulaşmıyorum. Bariss, Baltık pazarına şu anda Letonya’da yeraltında depolanan gaz rezervlerinin hizmet verdiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’nın enerji gücünü, ülkenin statünü kuvvetlendirmek için kullanma adımları bu karar üzerinde oldukça etkili. Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ise AB’nin geri kalanını kendilerini takip etmeye çağırdı ve “Ülkemiz bugün, saldırganla enerji bağlarımızı acısız bir şekilde koparmamıza izin veren kararları yıllar önce verdi. Biz yapabiliyorsak, Avrupa’nın geri kalanı da yapabilir,” diye konuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın