Baltık Deniz’inde LNG dönemi

MDN İstanbul

Polonya’nın Szczecin Limanı’nda ilk LNG yakıt ikmali gerçekleştirildi. Ülke, LNG’nin Baltık Denizi’nde deniz yakıtı olarak tanıtılması amaçlıyor.

Devletin idaresinde bulunan petrol ve gaz şirketi PGNİG ve asfalt üreticisi LOTOS Asfalt arasında yapılan işbirliği sonrası Szczecin Limanı iskelesinde kriyojenik LNG tankerleri üzerinden gemiye yakıt ikmali gerçekleştirildi.

LNG, Szczecin Limanı’nda demirleyen gemilerin boyutların iki katına çıkarılmasını amacıyla Swinoujscie-Szczecin su yolunu derinleştirme çalışmalarını yürüten hazneli tarak gemisi Scheldt River’a aktarıldı.

PGNİG, Polonya’daki beş limanda grup şirketi PGNiG Obrot Detaliczny (Szczecin, Swinoujscie, Police, Gdynia ve Gdansk) LNG yakıt ikmal hizmetleri sunuyor. Ayrıca, birkaç yıldır LNG projelerinde Grupa LOTOS ile birlikte çalışmalar yürütüyor ve şirkete petrol arıtma proseslerinde kullanılan doğal gaz tedariki sağlıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın