Balıkçı tekneleri limanda mahsur kalıyor

MDN İstanbul

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde yaklaşık 55 balıkçının kullandığı Hoşköy Balıkçı Limanı girişinin çakıl taşlarıyla dolması, balıkçılara tekneleriyle girişlerde ve çıkışlarda zor anlar yaşatıyor.

Daha önce kullanılan ancak çevreyi kirlettiği gerekçesiyle faaliyetleri durdurulan çakıl ocağındaki çakıllar, dere sularıyla birlikte geldiği Hoşköy Balıkçı Limanı’nın girişini doldurdu. Liman girişini dolduran taşlar nedeniyle birçok tekne limana geçişlerde altının sürtmesiyle hasar görürken bazı tekneler limanda mahsur kaldı, büyük teknelerse giriş çıkış sıkıntısı nedeniyle farklı limanlara gidiyor.

Hoşköy Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Fehmi Baydemir, limanda biriken çakıl taşlarının teknelere hasar vermesi nedeniyle balıkçıların geçişlerde zorluk yaşadığını söyledi. Baydemir, “Bizim en büyük sorunumuz bu çakılın limanın ağzının kapaması, limanın girişini sığlaştırması. Burada balıkçılarımız limana girip çıkarken teknelerinin altını sürterek, zorlanıyor. Belli bir boydaki tekneler de limana giremiyor ve başka limanlara gitmek zorunda kalıyor. Bu sorun arkamızdaki dereden kaynaklanıyor. Dereden gelen çakıl, bu limanın ağzını kapatıyor. Aşırı bir sığlık oluştu. Tekneler girip çıkarken zorlanıyor ve altında hasar meydana geliyor. Bütün teknelerde bu sıkıntı var. Ancak 10 metre altındakiler sürtmeden girip çıkabiliyor. 10 metre üzerindeki tekneler ise altını sürterek, girip çıkıyor. Büyük tekneler ise başka limanlara kaçmak zorunda kalıyor. Çünkü teknelerin altı sürttüğü için zarar veriyor. Liman hizmetlerine müracaat ettik. Biz, küçük kooperatif olduğumuz için masrafın altından kalkamıyoruz, yardım bekliyoruz,” dedi.

DHA

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın