Bakan Kurum’dan Van Gölü’nde dip çamuru temizliği açıklaması

MDN MEDIA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Van Gölü’nde bugüne kadar 807 bin metreküp dip çamuru temizliği yapıldığını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından Van Gölü’nde yapılan dip çamuru temizliğiyle ilgili paylaşımda bulundu.

Kurum, “Van Gölü’müz hep mavi kalacak. Dünyanın incisi Van Gölü’müzü korumak, en güzel hâliyle geleceğe taşımak için canla başla çalışıyoruz. Bugüne kadar 807 bin metreküp dip çamuru temizliği yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Konuya ilişkin Bakanlıktan yapılan açıklamada, Van Gölü dip çamuru temizleme çalışmalarının 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatıldığı hatırlatılan açıklamada, Van merkezdeki 1’inci etap çalışmalarının tamamlandığı, 2 ve 3’üncü etap çalışmalarının da devam ettiği belirtildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın