Bahriyelilerin ‘Efsane Hocası’ 104 Amiral davasında savunmasını verecek

MDN İstanbul

Amiral (E) Prof. Dr. Nurhan Kâhyaoğlu

Hem askeri hem de sivil bahriyede Efsane Hoca olarak anılan Tuğamiral (E) Prof. Dr. Nurhan Kâhyaoğlu 28 Mart’ta savunmasını verecek

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili açıklamaları üzerine emekli 104 Amiral ve 1 General tarafından yayımlanan kamuoyu duyurusuna ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianameye ilişkin davanın savunmaları 3 Şubat’ta başladı.

Kamuoyu duyurusu başlangıçta 104 emekli Amiral ve 1 emekli General tarafından imzalanmıştı ancak 2 Amiral bu süreçte vefat etti ve Işık Biren’in de halihazırda sağlık sorunları bulunuyor. 102 emekli Amiral ve TESUD Başkanı emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan ile ilgili iddianame Ankara 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 23 Aralık 2021 tarihinde kabûl edilerek dava açılmıştı. Pandemi şartları gerekçesiyle kamuoyu duyurusuna katılım beyanında bulunan emekli askerler savunmalarını ikamet ettikleri il/ilçelerin görevli Ağır Ceza Mahkemelerinde 3 Şubat’tan itibaren (Ankara’ya iletilmek üzere) talimat ile savunmalarını vermeye başladı. Ankara’da ikamet eden Amiraller ve 1 General 21 Mart Pazartesi günü Sıhhiye’de bulunan 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak duruşmalarda savunmalarını yapacak. Ankara dışındaki illerde ikâme eden amirallerin savunmalarını yapacakları duruşmalar ise 25 Nisan’da tamamlanacak.

Zaman zaman mesleki deneyimleriyle okuyucularımızı bilgilendirmek amacıyla makale ve görüşlerini yayımladığımız, İstanbul Tersanesi Komutanı olarak emekliye ayrılan Tuğamiral Prof. Dr. Nurhan Kâhyaoğlu, 28 Mart’ta saat 10.15’te Çağlayan İstanbul Adliyesi 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunmasını verecek.

MİLGEM ve MİLDEN denildiğinde çoğu zaman, “Dönemin Tersane Komutanı” diye ismi verilmeden hakkında konuşulan Tuğamiral (E) Prof. Dr. Nurhan Kâhyaoğlu, 17 Ağustos 2005 yılında getirildiği Gölcük Tersanesi Komutanlığı görevinin ardından 2009 yılında İstanbul Tersanesi Komutanlığı’na Komutan olarak atanmış; hem Gölcük Tersanesi Komutanlığı hem de İstanbul Tersanesi Komutanlığı yapan nadir kişilerden biri.

‘Efsane Hoca’ olarak anıldığı eğitmenlik görevine ise askeri bahriyede 1986 yılında Deniz Harp Okulu’nda Gemi İnşa Öğretim Üyeliği ile başlayan; emekliye ayrıldıktan sonraysa sivil bahriyede Pîrî Reis Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde önce Dekan ardından da aynı üniversitede öğretim üyeliği ile devam eden Tuğamiral (E) Prof. Dr. Nurhan Kâhyaoğlu’nun 4 Nisan’da yayımlanan kamuoyu durusunun ardından rektörlük kararıyla 6 Nisan’da üniversitedeki görevine son verilmişti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın