BAE ve İsrail arasında işbirliği

MDN İstanbul

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İsrail arasında imzalanan ve stratejik ortaklıklar içeren İbrahim Anlaşması’nın ardından deniz ticareti alanındaki işbirliklerini artırmak amacıyla da bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzalandı.

Anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulunan BAE Enerji Bakanı Suhail Al Mazrouei, “BAE ve İsrail tarafları arasındaki ortak çalışmalar, iki ülkenin kalıcı olarak ekonomi güvenliğini, istikrar ve refahını sağlama ve sürdürülebilir ulusal ekonomilerini geliştirme ve güçlendirme konusundaki çıkarlarının çerçevesinin bir parçası. Her iki taraf da ikili ilişkilerin geliştirilmesinin Orta Doğu’da istikrar ve barışın sağlanmasına, ekonomik büyümenin teşvik edilmesine, teknolojik yeniliklerin artırılmasına ve bölge halkları arasında daha yakın ilişkiler kurulmasına yardımcı olacağına inanıyor,” dedi.

İlginizi çekebilir:

Erdoğan: Karadeniz’de ve Akdeniz’de İsrail’le işbirliği hayata geçirebiliriz

Anlaşmanın imzalanmasının hemen ardından İsrail nakliye hattı ZIM, DP World’ün amiral en büyük limanı Jebel Ali’ye hizmet vermeye başladı. Daha önce Hindistan-Doğu Med Ekspresi İsrail ve Doğu Akdeniz’den BAE’ye hizmet sunan ZIM bundan böyle İsrail Hindistan Servisi Jebel Ali’den Hayfa’ya da kargo kabul edecek.

Anlaşma hakkında konuşan İsrail Bakanı Merav Michaeli ise “Ekonomik ve ticari bağlar siyasi ilişkiler kurar ve devamını sağlar. İmzaladığımız MoU, İsrail ile BAE arasındaki deniz taşımacılığı bağlantılarını güçlendirmeyi amaçlarken, ticaretin verimli, hızlı ve düşük maliyetle akmasına da izin verecek,” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın