BAE Systems’ten ABD donanmasına 295 milyon dolarlık proje

MDN İstanbul

İngiliz savunma ve havacılık şirketi BAE Systems, ABD donanmasıyla wasp sınıfı amfibi hücum gemisi USS Kearsarge (LHD3)’ın bakım-onarım ve modernizayson çalışmalarını yürütmek için sözleşme imzaladı.

Sözleşme, USS Kearsarge’ın havuza alındıktan sonra 20 aydan fazla bir süre zarfında bakım-onarım ve modernizayson sürecine girmesini içerirken. Anlaşma gereği ABD donanması BAE Systems’e 294,7 milyon dolar ödeyecek. Sözleşmenin kümülatif değeriyse 340,3 milyon dolar olarak açıklandı.

BAE Systems, USS Kearsarge’ın bakım-onarım işlemlerine nisanda başlanacağını duyurdu. Haziran ayından itibaren BAE Systems’in Norfolk Tersanesi’ne alınacak olan 843 feet uzunluğundaki gemi, yaklaşık bir yıl süreyle buradaki kuru havuzda tutulacak.

Tersane, kapsamlı olarak gövde, tank ve mekanik onarım işlemlerini gerçekleştirecek. Ayrıca mürettebat kamaralarını, yaşam alanlarını geliştirecek ve geminin kazanları üzerinde testler gerçekleştirecek. BAE Systems’in 29 yaşındaki gemideki çalışmalarının Ocak 2025’te tamamlaması bekleniyor. 

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

 

Bunu Paylaşın