BAE Systems 54 milyon dolarlık modernizasyon ihalesi kazandı

MDN İstanbul

Britanya merkezli savunma sanayii şirketi BAE Systems, ABD Donanması’nda bulunan amfibi hücum gemisi USS America (LHA6) ile güdümlü füze kruvazörü USS Cape St. George’un (CG 71) modernizasyonu için toplamda 54 milyon dolar değerinde iki sözleşme imzaladı. Her iki sözleşmede de uygulandığı takdirde ihale değerini 62.2 milyon dolara çıkarabilecek opsiyonlar bulunuyor.

BAE Systems San Diego Gemi Onarım Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü David Thomas, “Bu sözleşmeler bu gemilerin hizmet ömrünü uzatmak ve kapasitelerini geliştirmek için önemli. USS America’da yapacağımız iş gemiyi hemen hizmete gidebilecek şekilde hazır hâle getirecek. Cape ST. George içinse bu sözleşmeler hem tam bir modernizasyon anlamında hem de Donanmada daha fazla hizmet verebilmesi için dört yıl sürecek bir yolculuğun başlangıcı.” şeklinde konuştu.

USS America 2014 yılında sipariş edilmişti. BAE Systems gemi üzerinde tam gövde, mekanik, elektrik onarımları gerçekleştirecek ve gemideki F-35 Lightning II operasyonlarını destekleyecek şekilde ek güverte modifikasyonları yapacak. Modernizasyon çalışmalarının mart ayında başlaması ve aralık ayında tamamlanması bekleniyor.

1993 yılında sipariş edilen USS Cape St. George üzerinde BAE Systems gemi değişiklikleri ve onarımları gerçekleştirecek. 172 metre uzunluğundaki gemide yapılacak değişiklikler alüminyum yapıların değiştirilmesi ve artık zamanı geçmiş ekipmanın sökülmesini de içeriyor. Bu gemi üzerinde çalışmalar BAE Systems’in San Diego’daki tersanesinde yürütülecek.

Bunu Paylaşın