Babacan savunma sanayii eleştirisinde geri adım attı

MDN MEDIA

Geçtiğimiz günlerde katıldığı programda, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yatırımlarını hedef alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti.

“Bu proje de öyle bir hale getirildi ki ‘Bu çok kutsal, dokunulmaz, dokunanı mahvederiz’ falan filan ya. Kusura bakmayın, dokunacağız tabii.” sözleri büyük tepki toplayan Babacan konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Babacan’ın Twitter hesabı üzerinde yaptığı açıklama şu şekilde:

“Ülkemiz için faydalı olan her projenin yanında dururuz”

“Günlerdir sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor. Yayınlardaki ifadelerim açık olmasına karşın bir kere daha tekrar ediyorum: Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz.

Savunma sanayii de dahil ülkemizdeki mevcut her projenin doğru olanlarını devam ettiririz, yanlış olanlarını düzeltiriz, eksik olanlarını tamamlarız. Savunma sanayiinde de ülkemize gururlar yaşatacak pek çok şirkete destek oluruz.

“Dünya çapında mühendisler yetiştiren üniversitelerimiz var”

Bizim Ankara, Bursa, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Konya, Kocaeli ve diğer pek çok ilde yüksek teknolojiyle dünyaya üretim yapan muazzam firmalarımız var. Bizim dünya çapında mühendisler yetiştiren üniversitelerimiz var. Hepsiyle gurur duyuyoruz.

Biz, eşitlik, hakkaniyet ve şeffaflıktan hiçbir koşulda vazgeçmeyiz. Tüm sanayicilerimizle ilişkimiz aynı yakınlıktadır. Ne torpil ne kayırma ne de nepotizme geçit veririz.

“Türkiye’nin yıldızını 2002-2014 arasında olduğu gibi parlatmaya kararlıyız”

Ülkemizin sanayicilerine, mühendislerine, bilim insanlarına eşit şekilde destek olmaya, herkesefırsat tanımaya, Türkiye’nin yıldızını tıpkı 2002-2014 arasında olduğu gibi parlatmaya kararlıyız.”

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır. 

Bunu Paylaşın