Azeriler’den Oslo’da protesto

MDN İstanbul

Norveç’in Başkenti Oslo’da yaşayan Azeriler, ülkenin parlamentosu Stortinget’in önünde bir protesto gösterisi düzenleyerek Ermeni terörünü kınadı.

Azerbaycan’ın Trend Haber Ajansı’nda yer alan haber göre Azerbaycan-Norveç örgütü CAN tarafından başlatılan eyleme Azerbaycanlıların yanı sıra Türkiye ve Pakistan topluluklarının temsilcileri de katıldı.

Eylemi düzenleyen CAN’ın başkanı Shervin Najafpour, Karabağ’daki gerçekleri Oslo halkına gösterirken, Gence, Barda ve Azerbaycan’ın diğer bölgelerindeki yerleşim yerlerine yönelik Ermeni terör saldırılarını anlattı.

Yöre halkına ayrıca, Uluslararası Af Örgütü tarafından da onaylanan Ermenilerin Barda’da sivillerin bulunduğu bölgeye misket bombası attığı aktarılırken, Şuşa ormanlarını yakmak için fosforlu silahlarla yapılan saldırılarla işlenen çevre terörü de anlatıldı.

KOnuşmanın ardından terör mağdurlarının anıldığı gösteride ‘‘Karabağ Azerbaycan’ındır!’’, ‘‘Ermeni terörünü durdurun!’’, ‘‘Çocuk ölümlerine son, teröre hayır!’’, ‘‘İşgalci devlete destek vermeyin!’’, ‘‘Ermenistan BM kararlarını takip et!’’ pankartları açılırken Azerbaycan ve dost ülkelerin de bayrakları sallandı.

Türkiye’nin Norveç Büyükelçisi Fazlı Çorman’ın da katıldığı gösteri Azerbaycan Milli Marşı ile sona erdi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın