Ayvalık’ta maddi hasar büyük

MDN İstanbul

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde sabah saatlerinde başlayan fırtına öğle saatlerinde hız kesti. Şiddetli fırtına çok sayıda özel ve ticari teknenin batmasına ve hasar görmesine sebep oldu.

Özellikle Ayvalık ilçe merkezi, Cunda Adası, Sarımsaklı ve Altınova Mahallelerinde etkili olan fırtınanın yarattığı hasar hakkında MarineDeal News’e bilgi veren Ayvalık Liman Başkanı Fırat Çengel, yaklaşık 80 teknenin battığını, irili ufaklı çok sayıda teknedeyse maddi hasar olduğunu; tekmelerin çarpmaları sonucundaysa rıhtımlarda da hasar meydana geldiğini belirtti.

Can kaybı, yaralanma ve ciddi bir deniz kirliliğin yaşanmadığını dile getiren Çengel, batan teknelerden kaynaklı katı atık kirliliğinin oluştuğunu da söyledi.

Maddi hasarın henüz tespitinin yapılamayacağını, fırtınanın dinmesiyle birlikte çalışmalara başlanabildiğini belirten Çengel, sadece 1 gezinti teknesinde meydana gelen hasarın 1 milyon TL civarında olduğunu belirterek, ‘‘Toplam hasarın tespit edilebilmesi için batan teknelerin sudan çıkarılması gerekiyor. Gerekli çalışmalar öğleden sonra başladı. Batan teknelerin çıkarılma işlemleri imece usulüyle yapılıyor. Belediye, Sahil Güvenlik, Ayvalık Liman Başkanlığımız, özel firmalar, hasar görmeyen tekneler ve gönüllülerle gerçekleştirilecek çalışmalar sonrasında tam tespit mümkün olacaktır. Özel teknelerin sigortası olduğunu düşünmüyorum, ticari teknelerinse yolcu taşıma sigortası bulunmakla birlikte, tekne hasar sigortaları yarısında ya vardır ya yoktur,’’ dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın