Avrupa Parlamentosu’ndan Moldova kararı

MDN İstanbul

Avrupa Parlamentosu resmi sitesinden yaptığı duyuruda Moldova’ya AB aday statüsü verilmesi çağrısında bulunan bir kararı onayladığını açıkladı.

Parlamento yaptığı duyuruda, Moldova’nın AB üyelik başvurusunu memnuniyetle karşıladıklarını ve ülkenin önemli reformları kabul etmede konusunda doğru yolda olduklarını belitti.

İlginizi çekebilir:    Yarınların Anlaşması RCEP ve Moldova

Duyuruda ayrıca Moldova’nın komşusu Ukrayna ile Rus arasındaki savaştan orantısız bir şekilde etkilendiğini belirtilirken bunun başlıca nedeninin işgalin başlamasından bu yana 450 binden fazla Ukraynalı mültecinin ülkeye gelmesinin ve yaklaşık 100 bininin de Moldova’da kalması gösterildi. Aynı zamanda ülkede yaşanan ticaret kaybı ve artan enerji ve ulaşım fiyatlarının da önemli bir etken olduğu aktarıldı.

Moldova’nın Rusya’nın Ukrayna işgalinin arka planında gerçekleşen 3 Mart 2022 tarihli üyelik başvurusunun AB ülkeleri tarafından liyakât temelinde memnuniyetle karşılanması gerektiği vurgulandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın