Atina’da düzenlenen Posidonia 2018’in öne çıkan anlaşmaları

MDN İstanbul

Yunanistan’ın başkenti Atina’da iki yılda bir düzenlenen ve dünya denizcilik sektörünü buluşturan Posidonia Fuarı’nın sonuncusu, 4-8 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Geniş bir katılıma sahne olan organizasyon, yapılan anlaşmalar ve imzalanan sözleşmelerle öne çıktı. MarineDeal News olarak katılım gösterdiğimiz ve ülkemiz adına bayrağımızı dalgalandırdığımız fuarda yapılan önemli anlaşmaların bazılarını sizler için derledik.

Yunanistan merkezli Maran Gas Maritime yeni bir LNG tankeriyle filosundaki ikinci depolama ve regazifikasyon gemisi (FSRU) için Güney Koreli Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME) ile anlaştığını açıkladı.

Angelicoussis Shipping Group, filosundaki 36 büyük geminin balast suyu sistemiyle donatılmasını kapsayan dev projesi için Amerikalı Ecochlor ile iş birliğine gitti. Bu anlaşmanın dahilindeki çalışmalar 2018-2020 yılları arasında Singapur, Dubai, Katar ve Çin’deki tersanelerde gerçekleştirilecek.

Bir başka Yunan armatör Nikos Tsakos’un sahibi olduğu Tsakos Energy Navigation şirketi, iki adet 115 bin dwt’lik Aframax geminin inşası için Koreli Daehan Shipbuilding’le sözleşme imzaladı.

ABB Turbocharging ile Multi Marine Services firmaları, Limasol’daki Cypriot Limanı’nda yeni bir servis noktasının açılması için sözleşme imzalarken; gemilere malzeme tedariklerinin taşınması amacıyla Airbus, MoU ve Wilhelmsen insansız bir hava taşıma sisteminin (Unmanned Air System – UAS) geliştirilmesi için iş birliği içinde olduklarını deklare ettiler.

Anlaşmalar ve sözleşmelerle birlikte, denizcilik sektöründeki önemli gelişmelerden bazıları da ilk olarak Posidonia Fuarı’nda açıklandı. Örneğin, klas şirketi DNV GL, gemi sahiplerine ve operatörlerine varlıklarını hackerlardan korumaları hususunda önemli fayda sağlayacak olan, ilk siber güvenlik klas işaretlerini fuar esnasında yayınladı.

Winterthur Gas firması Pire’deki revize edilerek hizmete alınan eğitim merkezinin ve uluslararası arenada yönetim için Panama şirketi MarConsult’la anlaşarak yenilenen Honduras Sicili de kendi lansmanını Posidonia 2018’de gerçekleştirdiler. Bunun yanı sıra, Pire Limanı Yönetimi (Piraeus Port Authority S.A. – PPA) de Lloyd’s Register (LR) tarafından ISO 9001:2015 ve ISO 14001:2015 çifte kalite standartlarıyla ödüllendirildi.

Bunu Paylaşın