Atılgan Denizcilik, Oman Drydock ile exclusive sözleşmesi imzaladı

MDN İstanbul

Dünyanın beş farklı ülkesindeki ofisleriyle Türk armatörlere, gemi yan sanayisi ve mühendislik konularında hizmet veren Atılgan Denizcilik, Oman Drydock ile exclusive sözleşmesi imzaladı. İki firma arasında imzalanan anlaşmayla, Atılgan Denizcilik, Umman’da bulunan Oman Drydock’un Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi oldu. Oman Drydock CEO’su Haitham Nasser Al Taie, şu ana kadar imza attıkları 280 projeden yalnızca ikisinde teknik nedenlerden dolayı gecikme yaşadıklarını söyledi.
Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki partnerleri Atılgan Denizcilik sayesinde faaliyetlerini yüzde 30 artırdıklarını ifade eden Taie, “Bu sözleşmenin temeli 2012 yılına dayanıyor. Bu süreçte oldukça iyi bir iş ilişkisi kurduk. Bu özel sözleşmeyle, tamirin yanı sıra Türkiye pazarındaki tedarik zincirimizi, ürün çeşitliliğimizi ve uygun fiyat politikamızı geliştirmeyi hedefliyoruz. Denizcilik sektörü oldukça rekabetçi bir ortama sahip ve çok duyarlı. Türkiye’deki denizcilik piyasası diğerlerine göre oldukça kaliteli, fiyatları da çok iyi. Biz de aynı fiyatları vermek ama daha kaliteli iş yapmak, ayrıca mühendislik hizmetlerimizi de genişletmek istiyoruz,” şeklinde konuştu.

7 tamir projesi imzaladık
Oman Drydock’un Umman Sultanlığı’na bağlı olarak çok büyük bir yatırımla kurulduğunun altını çizen Atılgan Denizcilik Genel Müdürü Can Palioğlu, şu ana kadar tersanenin sahip olduğu kuru havuzlarda, özellikle LPG tankerleri ile kuru yük gemilerine başarıyla hizmet verdiklerini kaydetti. Palioğlu, “Bu yılın ilk çeyreğinde 7 tamir projesine imza attık. Oman Drydock, tüm projelerde Türk armatörünün tersaneden memnuniyetle ayrılmasını sağladı. Türkiye pazarı onlar için ayrı bir önem teşkil ediyor. Diğer taraftan Oman Drydock’un tersanecilik alanında ayrı bir yeri var. Armatör, işin başında imzaladığı kontrat neyse o hizmeti rahatlıkla alıyor. Gerek maliyetler gerekse tamir periyodu bakımından iş başlangıcı ile finali arasında herhangi bir fark yaşanmıyor. Şu ana kadar hizmet verdiğimiz bütün armatörler tersaneden memnuniyetle ayrıldı,” dedi.
Son dönemde kendi bünyelerinde mühendislik departmanları ile balast suyu ve scrubber projelerinde de mühendislik hizmeti verdiklerini söyleyen Palioğlu, “Mühendislik departmanımız son dönemde, balast suyu arıtma sistemleri ve scrubber projelerinin bütün mühendislik hizmetlerini veriyor. Bu projelerin, üç boyutlu taraması ile tarama sonrası elde edilen mühendislik verilerinden, planların oluşturulmasına kadar bütün süreci kendimiz yönetiyoruz,” bilgisini verdi.

Körfez bölgesine ilgi artıyor
Körfez bölgesindeki taleplerin artmasına bağlı olarak bölgedeki faaliyetlerini artırdıklarını kaydeden Palioğlu, “Körfez bölgesinde Türk armatörlerinin ağırlığını giderek artması, bizim bölgedeki yatırımlarımızı artırmamıza neden oldu. 2013 yılında Dubai’de bir ofis açtık, acil bir malzeme ve mühendislik ihtiyacında buradaki talepleri karşılayabilmemiz gerekiyordu. Türk armatörlerinin Körfez bölgesine ilgi duyması, bizi bu bölgede çeşitli yatırımlara sevk etti,” diye konuştu. Diğer taraftan COSCO’nun Türkiye’deki tek temsilcisi olduklarının altını çizen Palioğlu, “COSCO’nun buradaki temsilcisi olmak bizim için ayrı bir onur. 15 yıldır Çin ofisimiz var, burada kurduğumuz ilişkiler bize güçlü bir network sağladı. Bunu yaygınlaştırmayı hedefliyoruz,” dedi.

Bunu Paylaşın