ASELSAN, yeni öğrencilerini bekliyor

MDN İstanbul

ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 20-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan lise tercihleri döneminde ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 120 öğrenci daha alacağını açıkladı.Savunma sanayisinde ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla geçen sene kurulan okulda İngilizce hazırlık sınıfına bitiren 120 öğrenci bulunuyor.

Prof. Dr. Haluk Görgün

Okulun ilk yılının oldukça başarılı geçtiğini belirten ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, “Biz öğrencilerimize sadece bir okul değil, aslında Türkiye’nin geleceğini inşa etmek için bir adım atmaları konusunda fırsat veriyoruz, kendilerini meslek lisemizi tercih etmeye davet ediyoruz. Türkiye’nin güveni, umudu ve ilham kaynağı olan ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine bütün öğrencilerimizi bekliyoruz,” dedi.

Gençleri yerli üretim yüksek teknolojiler ile buluşturduklarını ve öğrencilerine staj imkanı sağlayacaklarını da belirten Görgün, ‘‘Bu liseyi bitiren başarılı öğrencileri de üniversiteye devam ettiklerinde mümkün olduğu kadar ASELSAN himayelerinde yönlendirmeyi ve burs sağlamayı hedefliyoruz. Mesleki ve Teknik Anadolu lisemizle yüksek teknolojiye hakim ara eleman yetiştirirken aynı zamanda Türkiye için önemli olan savunma sanayisine uygun belli bir kültür ve değer paylaşan, birlikte başarma duygusuna sahip elemanları da yetiştirmeye çalışacağız,” dedi.

Geçtiğimiz yıl elektrik-elektronik teknolojisi alanına 0,46’lık yüzdelik dilimden öğrenci alan okul yüzde 1’lik dilimden öğrenci alan ilk mesleki ve teknik Anadolu lisesi olmuştu.

Öğrencilerin dünya ile entegre bir vizyona sahip olabilmeleri için hazırlık sınıfında haftada 24 saatlik bir İngilizce ders programı olan okulda oldukça gelişmiş sosyal imkanlar da bulunuyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın