ASELSAN, Ar-Ge yatırımlarına devam ediyor

MDN İstanbul

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin yayım organı olan Turkishtime Dergisi tarafından Türkiye’nin Ar-Ge Harcamaları En Yüksek 250 Şirketi araştırması yayımlandı.

Ar-Ge proje sayısında 620 proje ile listede ilk sırada yer alan ASELSAN Ar-Ge çalışanları bakımından da 2019 yılı sonu itibarıyla 4 bin 583 personel ile en çok araştırmacı istihdam eden şirket oldu. Şirket, geçen yıl 2 milyar 975 milyon 377 bin 381 liralık Ar-Ge harcaması gerçekleştirirken yaptığı Ar-Ge yatırımlarını 2018 yılına nazaran yüzde 37,6 oranında artırmayı başardı. ASELSAN, genel listede ikinci sırada yer alırken en çok Ar-Ge harcaması yapan şirket ise 3 milyar 13 milyon 816 bin 10 lira ile Tusaş Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAİ) oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından onaylı Ar-Ge merkezine sahip firmaların Ar-Ge 250 araştırması kapsamında yaptıkları bildirimler ile Türkiye ihracat sıralamasındaki ilk 500 firma tarafından verilen bilgiler ve Borsa İstanbul şirketlerinin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları açıklamalardan yola çıkılarak hazırlanana raporun temelinde firmaların 2019 yılında Ar-Ge harcamaları, 2020 yılı için planlanan Ar-Ge harcamaları, Ar-Ge personel sayısı, 2019 yılında Ar-Ge merkezlerinde alınan; patent sayısı, faydalı model sayısı, tasarım tescil sayısı, marka sayısı ve 2019 yılı Ar-Ge desteklerinden yararlanma oranı yer alıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın