Artık enerjide Türkiye de var!

MDN İstanbul

İDO ve Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojileri Merkezi ICHET’in organize ettiği Hidrojen-Yakıt Pili Uygulama Projeleri’nin açılış töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler artık Türkiye’de hidrojen enerjisi döneminin başladığını söyledi.
Bakan’ın verdiği bilgiye göre, yakın zamanda Haliç’te ve Boğaz’da işleyecek gemiler artık hidrojenle çalışabilecek.

Bakanın tanıttığı 5 ürün:

  • Enerji Evi’nde yaşam kesintisi yok

Tanıtımı yapılan mobil ev, güneş ve rüzgar enerjisini hidrojene çeviriyor ve ihtiyaç duyulan enerjiyi kendi üretiyor. Yurtdışından gelen enerjinin kesilmesi, patlama ya da savaş gibi koşullardan etkilenmiyor. Her durumda rüzgar tribünü döndürüyor, güneş enerjisi saçaklarından elektriği sağlıyor ve hidrojen gazı üretiyor.

  • Sanayiye hidrojenle çalışan forklift

Fabrikalarda egzoz gazı olan bir forklift etrafı kirletip ürünlere zarar vereceği için kullanılamaz. Proje sonucu üretilen forklift ise tamamen hidrojen enerjisiyle çalışıyor ve tamamen çevreci.

  • İDO Kesintisiz Güç Kaynağı ile elektrik kesintisinden korkmayın

Proje ile oluşturulan merkez, herhangi bir elektrik kesintisinde hidrojen enerjisiyle hayatın devamlılığını sağlayacak.

  • Engellilere Hidrojen Scooter Hidrojen enerjisi ile çalışan motosiklet taşıma ve ulaştırma için uygun ve engelli vatandaşların hizmetinde kullanılabiliyor.
  • Temiz ve sessiz araba

Sessiz çalışan, gürültüsü ve herhangi bir egzoz gazı olmayan bir araba.
Projeler için 40 milyon dolar harcandığını belirterek, devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Güler, Eyüp’te hidrojen dolum tesisi yapılacağını söyledi.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın