Arkas’tan dijitalleşme hamlesi

MDN İstanbul

Temsilî Fotoğraf
Lojistik sektöründe “komple lojistik” hizmetleriyle öne çıkan ve bin 500’e yakın çalışanıyla deniz, hava, kara, demir yolu kombine taşımaları, açık yük ve proje taşımaları, forwarding ve depo hizmetleri veren Arkas Lojistik, dijitalleşme yatırımlarını sürdürüyor.

23 ülkede faaliyet gösteren Arkas Lojistik, tedarikçilerinden ve müşterilerinden kuruma iletilen faturaların sisteme giriş süreçlerini hızlandırmak, ilgili süreci tek merkezde toplayıp takibini yapmak ve insan hatasını en aza indirmek amacıyla Arkas Holding çatısı altında faaliyet gösteren Bimar Bilgi İşlem ile ortak bir proje gerçekleştirdi. Arkas grubundaki şirketlere bilgi teknolojileri konularında çözümler sunan, sektöründe öncü teknoloji firması Bimar Bilgi İşlem ile söz konusu ihtiyaçların nasıl giderilebileceğini araştıran Arkas Lojistik, Microsoft çözümlerini kullanmaya karar verdi. Tüm sunucularını ve veri merkezini 2019 yılında tamamen Microsoft Azure’a taşıyarak Türkiye’nin kurumsal çapta en kapsamlı bulut dönüşüm projesine imza atan Arkas Lojistik, mevcut Azure entegrasyonu sayesinde ek lisans maliyeti gerekmeden kısa sürede Azure Form Recognizer uygulamasını muhasebe operasyonlarına entegre etti.

Arkas Lojistik’ten sonra, başta Arkas Denizcilik tarafı olmak üzere, holdingin diğer şirketlerine de benzer sistemlerin getirilmesi üzerinde çalışılıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın