Arkas Line servis ağını genişletiyor

MDN İstanbul

Arkas Line, Rusya liman operatörü NCSP Grup ile birlikte yeni konteyner servis  hattı açtı. Faaliyete başlayan soğutuculu konteyner hattı Reefer Express servisi (REX) Mersin ve Limaş Limanları ile İsrail’deki Haifa ve Ashdod Limanları’nı Rusya’nın Novorossiysk Limanı’na bağlıyor.
Soğutuculu konteyner servisi M/V Michigan Trader ve M/V Warnow Beluga gemileriyle yapılıyor. 975 teu kapasiteye sahip olan REX hattı haftalık olarak Novorossiysk – Mersin – Haifa – Ashdod – Limas –Novorossiysk rotasında hizmet veriyor.
Novoroslesexport CEO‘su Albert Likholet hattın ilk gemisinın Novorossiysk’ten 11 Kasım 2014 tarihinde kalkarak hizmete başladığını kaydetti. “Servis, İsrail ve Türkiye’den gelen yiyecek gibi kolay bozulan kargo trafiğini hedefliyor. NCSP Grup olarak bu hatta önemli bir talep bekliyoruz. Arkas Line ile yapacağımız bu ortaklık bizim işlem hacmimizi önemli ölçüde genişletecek.”
Son dönemde dünyanın birçok noktasına taşımacılık yapan Arkas Line, soğutuculu konteyner servisiyle birlikte bu yeni destinasyonuyla dünyanın önemli deniz taşıma şirketlerinden  biri olma iddiasını güçlendirdi. Filosuna kattığı yeni gemilerle taşıma kapasitesi 60 bin teu’yu aşan Arkas, Türk denizcillik sektörünü dünya denizlerinde başarıyla temsil ediyor.

Bunu Paylaşın