Ares Tersanesi’ne Katar’dan yeni siparişler

MDN İstanbul

Katar İçişleri Bakanlığı, Ares Tersanesi’ne 3 yeni Ani Müdahale Botu sipariş etti. Botların 2023 başında teslim edilmesi planlanıyor.

Ares daha önce Katar Sahil Güvenliği için yeni nesil karakol botu projesi kapsamında 31 adet bot inşa etmiş ve başarıyla teslimini gerçekleştirmişti.

Gelişmiş kompozit gövdeye sahip: hızlı müdahale, eskort görevlerinin yanı sıra insan kaçakçılığı ve kaçakçılıkla mücadele operasyonlarını yürütmek için tasarlanan IACS sınıfı ARES 40 FIC Ani Müdahale Botu 60 knot’lık yüksek bir hız kapasitesiyle hareket edebiliyor.

ARES

ARES 40 FIC, 250 deniz milinin üzerinde menzili ile Katar Yarımadası’nı çevreleyen tüm münhasır ekonomik bölgeleri kontrol edebilecek. Müdahale botunda, elektro optik sensörlerle desteklenen, uzaktan kumandalı ve otomatik stabilize 12,7 mm’lik silah istasyonu bulunuyor.

Şirket anlaşma hakkında yaptığı açıklamada, “Katar İçişleri Bakanlığı ile MILIPOL Katar 2022 Savunma Sanayi Fuarı’nda imzalanan sözleşme kapsamında dizayn edilen ve inşa edilmekte olan yüksek süratli ARES 40 FIC Ani Müdahale Botlarımız, Katar’ın deniz güvenliğinin caydırıcı güçlerinden biri olacak,” ifadelerini kullandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın