AP Møller Vakfı, karbonsuz nakliye merkezi oluşturdu

MDN İstanbul

AP Møller Vakfı önderliğinde sektörün önde gelen firmaları bir araya geldi ve Kopenhag’da karbonsuz nakliyeyi desteklemek amacıyla Maersk-McKinney Møller Center’ı kurdu.

Merkez, AP Møller Vakfı ve kurucu ortaklar olan ABS, AP Møller – Mærsk, Cargill, MAN Energy Solutions, Mitsubishi Heavy Industries, NYK Lines ve Siemens Energy tarafından 60 milyon dolarlık başlangıç bağışı sonrası hayata geçirildi.

Tüm denizcilik endüstrisiyle beraber çalışması amacıyla oluşturulan kar amacı gütmeyen kuruluş, yardım amaçlı ticari bir vakıf olarak kuruldu ve bünyesinde bağımsız bir araştırma merkezi bulunacak.

Maersk-McKinney Møller Center’ın CEO’luk görevini AP Moller – Maersk’ın eski Başkan Yardımcısı ve Mærsk Denizcilik Teknolojisi Başkanı Bo Cerup-Simonsen yürütecek. Merkezin 2-3 yıllık bir sürede 100 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın