Amsterdam Limanı dünyanın en büyük LBM tesisini kuruyor

MDN İstanbul

Hollanda merkezli yeşil yakıt tedarik şirketi Titan, Amsterdam Limanı’na dünyanın en büyük biyo-LNG olarak da bilinen sıvılaştırılmış biyometan (LBM) üretim tesisini kurmayı planladıklarını açıkladı.

Amsterdam Limanı’ndaki gemilere ve kara araçlarına yakıt tedariki sağlamak amacıyla stratejik bir noktaya inşa edilmesi planlanan tesiste yılda 200 bin ton LBM üretilmesi planlanıyor.

Tesis için gerekli biyogaz tedarikinin önemli bir bölümü Hollanda’nın en büyük biyogaz tedarik şirketlerinden BioValue üstlenecek. Şirket bunun için LBM tesisinin yanına bir biyogaz tesisi inşa edecek.

Tesis inşa edilirken kurulacak altyapıda biyojenik karbondioksit yakalanması, kullanılması ve hidrojene hazır hale gelmesini sağlayacak bir tasarım kullanılacak. Bu sayede gelecekte biyojenik karbondioksit, hidrojen ile birleştirildiğinde e-metan üretilmesine de olanak sağlanacak. Tesis aynı zamanda Amsterdam Limanı’nın gelecekteki hidrojen planlamasıyla da bağlantılı olacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın