Amonyak yakıtlı tanker için işbirliği

MDN İstanbul

MISC, Samsung Heavy Industries, Lloyd’s Register ve MAN Energy deniz sevkiyatının karbon salınımı kısıtlaması sorununa çözüm getirmek amacıyla bir işbirliği içerisine girdi.
Ortaklar, denizcilik nakliye sektörüne karbondan tamamen arındırılmış bir gelecek oluşturma amacı ile amonyak yakıtlı bir tanker üretmek için ortak bir geliştirme projesi (JDP) üzerinde birlikte çalışacaklarını açıkladı.
Oluşturulan ittifak, IMO’nun 2050 Greenhouse Gas (GHG) hedefini ve ticari olarak yaşanabilir bir deniz ihtiyacını karşılamak amacıyla sektöre liderlik etme gayesiyle, Zero-Emission Vessels (ZEVs)’lerin 2030 yılına kadar faaliyete geçirilmesini hedefliyor.
Açıklamada, amonyak kullanımının sıfır karbon yayan gemilere giden yollardan sadece birisi olduğu, denizcilik endüstrisinin birden fazla karbon arındırma yolunu keşfetmesi gerektiğinve bu işbirliğinin endüstrideki diğer kişileri ve kuruluşları benzer çalışmalar yapma konusunda teşvik edeceğini ümit ettikleri belirtildi.
Açıklamada ayrıca bu tür ittifakların oluşmasının, denizcilik nakliye sektörünün düzenlemeler gelmeden zamana ve koşula bağlı olarak ilerlemesine olanak sağlayacağına inandıkları da vurgulandı.
Bunu Paylaşın