Amonyak için çok kapsamlı işbirliği

MDN İstanbul

Denizcilik endüstrisinin yeşil yakıt olarak amonyak kullanımına yönelik araştırmaları giderek artıyor.

Son olarak denizcilik sektörünün hemen her alanından temsilcilerinin bulunduğu 23 şirket amonyağın deniz yakıtı olarak kullanılmasında ortaya çıkabilecek sorunlara yönelik araştırmalar yapılması adına ortak bir mutabakat zaptı imzaladı.

Mutabakat zaptını imzalayanlar arasında Limanlar, tersaneler, armatörlük şirketleri, yan sanayi imalatçıları, yakıt ikmalcileri, enerji şirketleri, madencilik şirketleri, kimyasal ve elektrik şirketleri yer alıyor.

Ortak çalışma, amonyak yakıtlı gemilerin güvenlik değerlendirmesi ve yakıt alma süreci, amonyak için yakıt spesifikasyonları ve amonyak üretiminden kaynaklanan net karbon emisyonlarını araştırmayı içeriyor.

İlginizi çekebilir:    Geleceğin Yakıtı: Amonyak

Anlaşma kapsamı yakıt olarak amonyağın kullanımıyla ilgili ortak konularla sınırlı olmayacak, amonyakla çalışan gemilerin geliştirilmesi ve dünya çapında bir amonyak tedarik zincirinin geliştirilmesiyle ilgili unsurları da inceleyecek. Araştırma grubu, diğer ilgili kuruluşlardan uzmanlık ve deneyim istenebileceğini ve daha fazla kuruluşun ortak çalışmaya kaydolması için kapıların açık olduğunu söyledi.

Girişime imza atan şirketler, ABS, Anglo American, ClassNK, DNV, Equinor, Fortescue Metals Group, Genco Shipping and Trading, Jera, K-Line, MAN Energy Solutions, Mitsui E&S Machinery, Nihon Shipyard, NS United, Pavilion’dur. Energy, TotalEnergies, Trafigura, UBE Industries, Uniper SE, Uyeno Transtech, Vale, Vopak Terminal Singapore, Itochu ve Itochu Enex’ten oluşuyor.

İmzalanan anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulunan ABS CEO’su Christopher J. Wiernicki, “Amonyak, denizcilik uygulamaları için önemli potansiyele sahip bir yakıt ve ABS, endüstri tarafından güvenli bir şekilde benimsenmesini desteklemeye kendini adamış durumda. Armatörlere ve operatörlere zorlukları bulunmadığı sıfır karbonlu bir tank emisyon profili sunuyoruz. Alternatif yakıtların yarattığı riskleri ve gelişmiş güvenlik gereksinimlerini daha iyi anlamak istiyorsak, bu tür sektörler arası işbirliği hayati önem taşıyor,” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın