Amerika’ya sualtı drone’larından oluşan filo

MDN MEDIA

Amerika’nın Batı Sahili’nin ilk rüzgâr çiftliği olacak alan araştırması için, sualtı drone’larından oluşan bir filo görevlendirildi

Okyanus robotik firması Ocean Infinity, Norveç Enerji devi Equinor Wind US LLC ile önemli bir anlaşmaya imza attığını söyledi. Equinor, birkaç Otonom Denizaltı Aracı (AUVs) kullanarak, Kaliforniya’nın Morro Bay açıklarında, kiraladığı Yüzen Offshore Rüzgâr İşletme Sahası OCS-P 0563’te kapsamlı bir araştırma başlatacak.

İnsansız araçlar da dahil olmak üzere 20’ye yakın AUV’lerle dünyanın en büyük denizaltı otonom araç filosunu işleten Ocean Infinity’nin araştırması Şubat 2024’te başlayarak, Amerikan yenilenebilir enerji kaynakları sektöründe önemli bir gelişme olacak.

Araştırmanın içeriği, Equinor’a tasarımlarını geliştirmek için yardım ederken, Saha Değerlendirme Planı (SAP) ve İnşaat ve Operasyon Planı (COP)’a bilgi sağlayacak çeşitli açık deniz araştırmalarını kapsayacak.

Denizaltı topografisi zorlu bir bölge

Ocean Infinity İş Geliştirme Direktörü Shawntel Johnson, Amerika’nın Batı Sahil Kesimi’nin zorlu denizaltı topografisinin, Ocean Infinity’nin multi-AUV araçlarının kapasiteini müşterilere göstermek için kullanabilecekleri güzel bir fırsat olduğunu söyledi. Johnson, AUV’lerin su derinliğinin 974-1317 metre arasında olduğu bölgelerde Towed Arrays Sonar (TAS)’ın sağladığı verilerden daha kaliteli veri sağladığı ve geniş alanlarda verimliliğinin daha fazla olmasından dolayı bu görev için çok uygun oluğunu ekledi.

Equinor, işletme sahası OCS-P 0563’ü, Amerika Birleşik Devletleri’nin 2022’de ilk defa düzenlediği Batı Sahili Offshore Rüzgâr Tesisi Kiralama Açık Artırması’ndan aralık ayında kiraladı. Açık artırmada, Kuzey Kaliforniya’nın Humboldt İlçesi’nde ve Morro Bay’in açıklarında yaklaşık 373,268 dönümlük 5 arazi 750 milyon doları geçen teklifler sonucu sahiplerini buldu. Kiralanan araziler 1.5 milyon eve tekabül eden 4.6 gigawatts offshore rüzgâr enerjisi üretme potansiyeline sahip.

Güvenliği optimize etme prensibi üzerine kuruldu

Ocean Infinity CEO’su Oliver Plunkett, Morro Bay Projesi’nin hem şirketin yenilenebilir enerji sektöründe büyümesi için hem de Amerika’nın ve dünyanın sektörde gelişmesi için önemli bir proje olduğunu söyledi. Ocean Infinity’yi, robotik teknolojiyi daha fazla datayı daha hızlı ve az çevresel etkilerle kullanma ve güvenliği optimize etme prensibi üzerine kurduklarını belirten Plunkett, Morro Bay Projesi’nin bu vizyonun vücut bulmuş hâli olduğunu söyledi. Plunket, Equinor gibi aynı vizyona sahip oldukları müşterilerle çalışmanın güzel ve faydalı olduğuna değindi. Bu vizyonu paylaşan şirketleri, enerji değişiminde izledikleri yolda destekleyebileceklerini de ekledi.

gCaptain

Bunu Paylaşın