Amerikan Donanması’na ait SSSB’nin sökümü tamamlandı

MDN MEDIA

Amerikan Donanması’nın Suüstü Gemisi Destek Barcı (SSSB)’nın söküm işleminin Alabama Tersanesi’nde tamamlanmasıyla, hizmet süresi resmen sona erdi

52 yıldır ABD Donanması’nın nükleer güçle çalışan gemileri için yakıt ikmali, yakıt boşaltması ve reaktör kısmına ait parçaların bakımında önemli bir rol oynayan SSSB, 2020’de APTIM Federal Services’in 129 milyon dolara imzaladığı anlaşma kapsamında sökülmeye başlanmıştı.

Nükleer güçle çalışan gemilerin bakımında önemli bir rol oynadı

Uçak Gemileri İkinci Komutanı Tuğamiral Casey Moton, platformun asırlardır ABD Donanması’nın nükleer güçle çalışan gemilerinin bakımı için önemli bir unsur olduğunu ve söküm işlemini gerçekleştiren ekibin bu mirası dikkate alarak, güvenli modernizasyonu güçlendiren yenilikçi ruhun ışında hareket ettiğini söyledi.

Söküm işlemleri, çevrenin güvenliği sağlanarak yapıldı

APTIM’in tehlikeli madde ayrıştırma uzmanları, platformdaki tehlikeli maddelerin sökümünü; çalışanların, çevrenin ve halkın güvenliğini koruyarak dikkatli bir şekilde gerçekleştirdi. Sökülen bölümler itinayla paketlenerek, Andrews Texas’ta bulunan, gerekli kontrollerden geçmiş bir tesise gönderildi.

Artık aracı tesislere gerek yok

PEO CVN Hizmet İçi Uçak Gemisi Program Ofis Müdürü Kaptan Mark Johnson, artık kullanılmış yakıtları SSSB’nin kullanılmış yakıt havuzu gibi aracı tesislere ihtiyaç duymadan, güçlü nakliye konteynerlerinde taşıyabildiklerini ve bu gelişmenin yakıt ikmalini kolaylaştırdığını söyledi.

gCaptain

Bunu Paylaşın