American Hospital The Bodrum Cup, 30’uncu yılında en büyük startını alıyor

MDN İstanbul

Uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı American Hospital The Bodrum Cup, 30’uncu yılına özel tarihinin en büyük etkinlikleriyle katılımcılarına unutulmaz deneyimler yaşatacak. 13 Ekim’de Four Seasons Hotel The Bodrum Cup Istanbul Challenge kapsamında İstanbul’dan başlayacak benzersiz yarışlarla bir ilke imza atan organizasyon, bu yıl 22-27 Ekim tarihleri arasında dostluğu, eğlenceyi, mücadeleyi ve yelken ruhunu en üst noktaya taşıyacak. Yelkenciler yarışmada 5 gün boyunca gulet, tırhandil, mozaik, cruiser ve katamaran kategorilerinde yarışacak.
American Hospital The Bodrum Cup 30’uncu yılı nedeniyle, yarışlara ilk kez İstanbul etabıyla başlanacak. İstanbul’dan Yalıkavak’a oluşturulan bir rota üzerinde gerçekleşecek, Four Seasons Hotel The Bodrum Cup Istanbul Challenge yarışları 13 Ekim’de start alacak. Yatların konuklarıyla birlikte yarışabildiği çok az sayıdaki yat yarışları arasında en seçkinlerinden biri olan organizasyonda yarışlar; gulet, tırhandil, mozaik, klasik ve cruiser kategorilerinde gerçekleşecek. Bu yarışlara yalnızca ahşap yatlar değil, tüm kategorideki yatlar katılabiliyor.
Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından başlatılan, yıllar boyunca eğlenceli ve unutulmaz etkinlikleriyle uluslararası yelkencileri buluşturan bir festivale dönüşen American Hospital The Bodrum Cup, 30’uncu yılına özel olarak hazırlanan kapsamlı etkinlikler ve adrenalin dolu yarışlarla heyecanın dozunu ve eğlenceyi daha önce hiç olmadığı kadar artırıyor.
İstanbul’dan yola çıktıktan sonra Kalamış Marina, Şarköy/Marmara Adası, Babakale, Midilli, Sakız/Çeşme ve Samos/Kuşadası noktalarından geçerek Yalıkavak’a gidecek olan 30 mega yat ise İstanbul Boğazı’ndan geçerken izleyicilerine adeta görsel bir şölen sunacak. Four Seasons Hotel The Bodrum Cup Istanbul Challenge’ın ardından 30’uncu yıl kampanası çalınacak ve American Hospital The Bodrum Cup başlayacak. Organizasyonun Bodrum yarışları ise Yalıkavak, Leros, Körmen (Datça), Kisebükü ve Bodrum noktaları arasında gerçekleşecek.

Bir yarıştan çok daha
fazlası

American Hospital The Bodrum Cup, katılımcılarına sağladığı kıyasıya rekabet ortamının yanı sıra düzenlediği çeşitli etkinliklerle adrenalin ve heyecan seviyesinin hiç azalmadığı uluslararası bir festival olarak dikkat çekiyor. Önceki yıllarında Sertab Erener, Nilüfer, Fatma Turgut, İlhan Şeşen, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, MFÖ, Gökhan Türkmen ve Mehmet Erdem gibi usta müzisyenlerin konserlerine ev sahipliği yapmış olan organizasyon, 30’uncu yılına özel etkinliklere imza atacak. American Hospital The Bodrum Cup, konserlerin yanı sıra Gastronometro’nun ana sponsorluğunda “Mavi Yolculuk Mutfağı” Yemek Yarışması gibi birçok etkinlikle de yelkencilere ve izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.
Etkinliğin komodorluk görevini yürüten Arsenal Futbol Kulübü’nün eski eş başkanı ve Premier League’in kurucularından David Dein de yarışta yer alıyor. Take It Easier isimli yatıyla 10 yıldır yarışa katılmasının yanı sıra geçen yıl kendi kategorisinde birincilik kupasını da kazanan David Dein, her yıl İngiltere’den getirdiği profesyonel ekiplerle yarışlara renk katıyor.

Sosyal sorumluluğu da
unutmuyor

Geçen yıllarda birçok sosyal sorumluluk projesinde aktif rol alan American Hospital The Bodrum Cup, Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören çocukların bayrakları boyaması gibi aktivitelere öncülük ediyor. Aynı zamanda “Koyuma dokunma” diyen yelkencilerin Kissebükü’nü ziyaret edip, deniz üstünde sevgi çemberi oluşturarak yarattıkları görsel şölenle denizlerin ve koyların korunmasına dair farkındalık çalışmalarının da bir parçası.
Bunu Paylaşın