Almanya’da çevreciler ve polis arasında arbede

MDN MEDIA

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde “linyit köyü” olarak bilinen Lützerath’ta gösteri yapan çevre aktivistleri ile polis arasında arbede yaşandı. çevreciler

Polis, örgütlenerek yığınak yapan ve ağaç evlerde yaşayan çevre aktivistlerinin köyün dışında kurduğu barikatları kaldırarak köyün merkezine ilerlemeye başladı.

Lützerath köyünde linyit kömürü çıkaran enerji şirketi RWE’yi protesto eden göstericilerin, bölgeden çıkarılması için alınan karara direneceklerini açıklayan yüzlerce göstericinin, polisi ve iş makinelerini engellemek amacıyla barikatlar yapıp hendekler kazdığı, kendilerini ağaçlara zincirlediği, ulaşılması zor olan ağaçların tepelerine baraka evler yaptığı gözlendi.

Polis ile yerlerini terk etmek istemeyen göstericiler arasında zaman zaman tartışma ve arbede yaşanmaya başladı. çevreciler

Dış bölgelerdeki barikatları kaldıran polisin gün içinde ya da yarın, köyün içine girmesiyle olayların büyüyebileceği bekleniyor.

Eylemciler direneceklerini açıkladı

Lützerath köyünde, linyit kömürü çıkaran enerji şirketine tepki gösteren ve iş makinelerinin bölgeye girmesini engellemek isteyen göstericiler, eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Essen merkezli enerji şirketi RWE ise global çaplı enerji krizini gerekçe göstererek, enerji santrallerine güvenli şekilde tedarik sağlanabilmesi için Lützerath’daki maden sahalarını kullanmanın gerekli olduğunu savundu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın