Almanya ve Belçika arasında enerji işbirliği

MDN İstanbul

Belçika ve Almanya, Energy Contact Group adı altında hâliahazırdaki enerji işbirliklerini geliştirmek ve enerji bağımsızlıklarını artırmak için bir anlaşma imzaladılar.

Anlaşma, 15 Şubat’ta Belçika-Almanya enerji zirvesi için Zeebrugge’de bir araya gelen Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz arasında imzalandı.

İki ülke, enerji bağımsızlıklarını artırmak için elektrifikasyon, LNG, hidrojen ve karbon yakalama konularındaki enerji işbirliğini hızlandırma üzerine anlaştılar. Söz konusu işbirlikleri, siyasi ve endüstriyel paydaşlardan oluşan ve bir dizi enerji konusunu izlemek için yıllık olarak toplanacak olan bir Enerji İrtibat Grubu aracılığıyla yürütülecek

Antwerp-Bruges Limanı öne çıkıyor

Antwerp-Bruges Limanı, hidrojen, döngüsellik ve CO2 yakalama konusundaki stratejisi ve projeleri nedeniyle her iki ülkenin de iklim açısından nötr olma hedefinde önemli bir rol oynayacak.

Liman, yeşil hidrojen ve türevlerinin hinterlanda ithalatı, yerel üretimi, işlenmesi ve verimi ile ilgili projelerde yer alıyor. Aynı zamanda LNG ve doğal gaz için ana giriş noktalarından biri olan limana Avrupa gazının yüzde 15’i taşınıyor.

Antwerp-Bruges Limanı ayrıca Air Liquide, BASF, Borealis, ExxonMobil, INEOS, Fluxys ve Total’in dâhil olduğu bir konsorsiyum olan Antwe rp@C ile CO2‘nin tutulması ve depolanması konusunda da aktif olarak çalışıyor. Hedef 2030 yılına kadar limanın CO2 emisyonlarının yarısını yakalamak.

Belçika limanı ve Alman duisport arasında geçtiğimiz sene hidrojen tedarik zinciri, iç bölge bağlantıları ve altyapı da dâhil olmak üzere enerji geçişi alanlarında uzun vadeli bir işbirliği anlaşması imzalanmıştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın