Almanya doğal gaz acil eylem planının ikinci aşamasına geçti

MDN İstanbul

Fotoğraf: AA

Almanya, 3 aşaması bulunan doğal gaz acil eylem planının ikinci aşamasına geçti. İkinci aşamaya geçileceği yönünde dün Alman basınında çıkan haberleri yalanlamış olan Ekonomi Bakanlığı, bugün ikinci aşamaya geçildiğini duyurdu.

Ekonomi Bakanlığı açıklamasında, Rusya’dan gaz arzının kısılması ve yüksek fiyatlar nedeniyle ikinci aşamaya geçildiği belirtilirken ikinci aşamaya geçilmesinin şirketlere bu sefer fiyat artışlarını tüketicilere yansıtma imkânı vermeyeceğini vurguladı.

Doğal gazda arz güvenliğinin hali hazırda garanti altında olduğunu, ancak durumun gerginliğini koruduğunu belirten Bakanlık, Rusya’dan gaz arzının normalin yüzde 40’ı seviyesinde devam etmesi halinde aralık ayına kadar gaz depolarının yüzde 90 oranında doldurulması için ek tedbirler gerekeceğini vurguladı.

Doğal gaz fiyatlarının yüksek olduğunu ve daha fazla yükselmesine karşı hazırlıklı olunması gerektiğini ifade eden Ekonomi Bakanı Habeck, doğal gaz depolarının doldurulması için 15 milyar Euro kredi sağlayacaklarını da duyurdu.

AA

 

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın