Albay (E) Mustafa Civelek, MilSOFT’a Harp Sistemleri Koordinatörü oldu

MDN İstanbul

Albay (E) Mustafa Civelek
Son olarak SAVTAG Başkanı olarak görevini icra eden Albay (E) Mustafa L. Civelek, MilSOFT Yazılım ve Teknolojileri A.Ş. Harp Sistemleri Koordinatörü oldu. Albay (E) Mustafa L. Civelek, MilSOFT’taki yeni görevine 10 Eylül tarihinde başladı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), MilSOFT Yazılım ve Teknolojileri A.Ş.’nin Savunma Sanayii Başkanlığı iştiraki olan SSTEK Savunma Sanayii Teknolojileri A.Ş.’ye satıldığını 16 Eylül 2019 tarihinde duyurmuştu.

Albay (E) Mustafa L. Civelek kimdir?

TÜBİTAK bünyesindeki Savunma Güvenlik Teknolojileri Araştırma Grubu (SAVTAG) Başkanlığı görevine 27 Kasım 2017 tarihinde başlayan Mustafa L. Civelek, bu görevinden önce de Deniz Kuvvetleri Araştırma Merkezi (ARMERKOM) Komutanı olarak görev yapmış ve 28 yıllık hizmetin ardından Ağustos 2017’de emekliye ayrılmıştı.

Silahlar ve savunma sistemleri konusunda uzman olan Mustafa Civelek, askeri hayatı boyunca yerli ve yabancı savunma sanayi ile uzun yıllar ortak çalışmalar yürüttü. Aralarında Genesis Advent Savaş Yönetim Sistemi, Müren Denizaltı Savaş Yönetim Sistemi, Uzun Ufuk Keşif Gözetleme Sistemi, ESSM Modernizasyon Programı, 76 mm Top Atış Kontrol Sistemi, MK15 Phalanx Yakın Savunma Sistemi ve K5 Savaş Yönetim Sistemi gibi önemli projelerin yer aldığı birçok önemli çalışmayı hayata geçiren Mustafa Civelek, hava savunma harbi silahları, toplar, füzeler, ateşli ve ateşsiz silahların koordinasyonu, deniz savaş ve erken uyarı sistemleri alanlarında uzmanlaşmış durumda.

Bunu Paylaşın