Alata Sahili kesin korunacak alan ilan edildi

MDN İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Alata Sahili Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi.

Resmi Gazete’nin 6 Ocak 2021 Çarşamba tarihli ve 31356 sayısında yer alan 5 Ocak 2021tarihli ve 3360 sayılı Karar’da ‘‘Mersin İli, Erdemli İlçesi sınırları içerisinde bulunan Alata Sahili Doğal Sit Alanı’nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 109’uncu maddesi gereğince karar verilmiştir ifadeleri kullanıldı.

Alata Sahili, nesli tükenme tehlikesi bulunan ve korumaya alınan deniz kaplumbağaları Caretta Caretta’ların en önemli üreme merkelerinden birisi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın