AKYA testleri devam ediyor

MDN İstanbul

ROKETSAN tarafından geliştirilen ülkemizin ilk ağır sınıf torpidosu AKYA, MÜREN savaş sistemi kullanılarak test edildi. Eğitim torpidosunun Marmara Denizi’nde gerçekleştirilen test atışı TCG PREVEZE denizaltısından başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

İlginizi çekebilir:    Hafif Sınıf Milli Torpido ‘ORKA Projesi’ ve kazanımlar

Milli Savunma Bakanlığı’ndan test atışı hakkında yapılan açıklamada, ” Millî olarak geliştirilen AKYA eğitim torpidosunun denizaltılarımızdan atış testlerine devam ediliyor. İlk defa “MÜREN” savaş yönetim sistemi kullanılarak Marmara Denizi’nde TCG PREVEZE denizaltımızdan başarılı bir atış gerçekleştirildi,” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık ayrıca projede katkısı olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Millî Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü, Savunma Sanayi Başkanlığı, TÜBİTAK, ROKETSAN ve ilgili tüm paydaşlara teşekkür etti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın