Akdeniz’de Türk fırtınası

MDN İstanbul

Türkiye ve KKTC 6-10 Eylül tarihleri arasında Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı düzenliyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sularında icra edilen Tatbikat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı arasında karşılıklı eğitim, işbirliği ve birlikte çalışabilirliğin geliştirilmesi amacıyla her yıl planlı olarak gerçekleştiriliyor.

Yerli üretim silah sistemleri ve mühimmat kullanılan Tatbikat, Türkiye’den hava, deniz ve kara unsurlarının da katılımıyla hava hücum, muharebe arama kurtarma harekâtı tatbikatı ve eş zamanlı tabur görev kuvveti tatbikatları; birleşik, müşterek ve fiili olarak icra ediliyor.

Milli Savunma Bakanlığı, devam eden Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı ile ilgili bir video yayımladı ve başarıyla devam ettiğini açıkladı.

https://youtu.be/ls6AABEHUBM

Türkiye ayrıca GKRY’yi tanımadığını belirttiği bir Navtex yayımladı.

Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Daire Başkanlığı tarafından Navtex duyurusunda Akdeniz başlığı altında;

1.Larnaka radyo ma14-333/20 no.lu Navtex duyurusunda belirtilen “Kıbrıs” 1960 yılında kurulan devlet ile aynı değildir.

2. Bu nedenle, Türkiye, “Kıbrıs” isimlendirmesinin hiçbir ölçüde veya şekilde Güney Kıbrıs Rum yönetimini tanıma veya Türkiye’nin 1960 yılındaki garanti anlaşması ile kuruluş anlaşmasından kaynaklanan hak ve yükümlülüklerine zarar vermesi anlamına gelmeyeceğini beyan eder.

3. Güney Kıbrıs Rum yönetiminin, Larnaka radyo ma14-333/20 no.lu Navtex duyurusu ile kanunsuz iddialarını meşrulaştırma çabaları geçersizdir ve Türkiye tarafından kabul edilmemiştir, edilmeyecektir.

4. Denizcilerin emniyeti gözetilerek Türkiye tarafından Navtex yayını yapılmaya devam edilecektir.

İfadeleri kullanıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın