Akdeniz, Norveç’e petrol tankerini teslim ediyor

MDN İstanbul

Akdeniz Tersanesi, Norveç’in Bunker Oil firması için inşa ettiği 750 dwt’lik Kystbunker II adlı petrol tankerinin deneme seyrini tamamladı.

22 Ağustos’ta yapılan başarılı deneme seyrinin ardından tankerin teslimatı için son hazırlıklara başlandı ve teslimatın eylül ayı başı itibarıyla yapılması bekleniyor. 45,9 metre uzunluğunda 9,7 metre genişliğe sahip petrol tankeri Norveç bayrağını taşıyacağı açıklandı.

Akdeniz Tersanesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, sipariş defterinde yeni inşa olarak bir adet Multicat gemi ile bir adet Balıkçı gemisi olduğu ifade edildi. Tersane’nin ayrıca son dönemde 6 adet römorkör, 3 adet Split barc, 3 adet kargo gemisi ve 1 adet araştırma gemisinin bakım-onarımının gerçekleştirdiği belirtildi. Ayrıca, bakım-onarım kapsamında tersanenin yıllık hedefinin 100.000 dwt’lik gemi olduğu kaydedilirken, yeni Gemi kapsamında ise mevcut hedefin 8 adet gemi olduğu ifade edildi.

Türkiye’nin güneyinde Ceyhan-Yumurtalık bölgesinde toplam 175.000 m2 alanda, gemi inşa ve bakım/onarım hizmetlerini veren Akdeniz Tersanesi 2007 yılında kuruldu.
Akbaşoğlu Grubu’nun bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Tersane şu an özel sektörde yüzölçümü ve kapasitesi itibariyle Türkiye’nin ve Doğu Akdeniz’in en büyük tersanesi olma özelliğini taşıyor.

Bunu Paylaşın