Akbaşoğlu Holding, ALI KA’yı suya indirdi

MDN İstanbul

Akbaşoğlu Holding’in 11,250 dwt’lik IMO II OIL uyumlu kimyasal tankeri ALI KA suya indirildi.Suya indirme töreni Dearsan Tersanesi’nde gerçekleştirilen gemi, buz sınıfı 1A özelliği taşıyor. Kabuk inşası 2008 yılında gerçekleştirilen gemi 2019 yılında Akbaşoğlu Holding tarafından satın alındı ve inşası tamamlandı. Geminin sertifikalandırma işlemlerini, Bureau Veritas gerçekleştirdi.

Filosunda halihazırda 7 adet kimyasal tanker, 2 adet barge ve 1 adet kuru yük gemisi bulunan Akbaşoğlu Holding’in 8’inci kimyasal tankeri olacak olan ALI KA, 129,5 metre uzunluğa, 19,8 metre genişliğe ve 7 bin 400 groston ağırlığa sahip. Tankerlerinin kaplaması Marine Line tarafından gerçekleştirilen gemide balast suyu arıtma sistemi olarak Alfa Laval Pure Ballast 3 tercih edildi. Gemi’nin Malta bayrağı taşıması planlanıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın