Airbnb vergi şokuyla sarsıldı

MDN İstanbul

Avrupa Birliği (AB) mahkemesi, internet üzerinden rezervasyon ve konaklama imkânı sunan Airbnb’nin faaliyet gösterdiği ülkelerdeki vergi makamlarıyla bilgi paylaşımında bulunmasına ve belirlenen vergileri ödemesi gerektiğine hükmetti. Airbnb

İtalya yasaları uyarınca, kısa süreli kiralama şirketlerinin sözleşmelerindeki bilgileri vergi makamlarına iletmesi ve elde ettiği gelirlerinden yüzde 21 oranında vergi ödemesi gerekiyordu.

Airbnb, AB içinde hizmet sunma özgürlüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle bilgi paylaşmamak ve vergi ödememek için hukuki süreç başlatmıştı.

Merkezi Lüksemburg’da ve AB’nin en yüksek mahkemesi olan Avrupa Adalet Divanı, Airbnb’nin İtalya’daki vergi uygulamalarına karşı açtığı davada kararı açıkladı.

İlginizi çekebilir: 

Döviz işlemlerinde vergi kimlik sınırı artırıldı

Mahkeme, AB hukukunun kısa süreli mülk kiralamalarda ulusal vergi rejimi kapsamında bilgi toplamayı veya stopaj vergisi ödemeyi engellemediğine karar verdi.

Airbnb, bu kararla İtalya’daki faaliyetlerine ve kira sözleşmelerine ilişkin bilgileri ülkenin vergi kurumuyla paylaşmak ve ülkede söz konusu olan stopaj vergisini ödemek zorunda kalacak.

AA

 

Bunu Paylaşın