Ahmet Çakır, TAIS’in yeni Genel Müdürü oldu

MDN MEDIA

Askerî donanma gemi inşasında uzman kadrosuyla, yenilikçi ve teknolojik çözümler sunmak amacıyla hizmet vermek için Anadolu Tersanesi, Sedef Tersanesi ve Sefine Tersanesi’nin işbirliğiyle kurulan TAIS Gemi İnşa ve Teknoloji A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne Emekli Tümamiral Ahmet Çakır getirildi.

Son olarak MİLGEM programı kapsamında 36 ay sürede 3 adet İ Sınıfı fırkateyn inşa edilmesi için açılan ihaleyi STM A.Ş. ile Anadolu, Sedef ve Sefine TAIS’ten oluşan iş ortaklığı üstlenmişti. İstanbul Tersanesi Komutanlığı eski Komutanı Çakır, 2019 yılında katıldığı TAIS’te Deniz Savunma Programları Direktörü olarak görev yapıyordu.

MİLGEM Proje Ofisi’nde 2005-2011 yılları arasında Müdür olarak görevlendirilmiş olan Çakır, 2011-2017 yılları arasında İstanbul Tersanesi Komutanlığı görevi sonrasında Deniz Kuvvetleri’nden Deniz Teknik Komutanı olarak emekli olmuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın