AET ile TOTAL iki adet VLCC için imza attı

MDN İstanbul

Malezya merkezli lojistik şirketi MISC Berhad’ın alt kuruluşu olan petrol taşıma şirketi AET, Fransız TOTAL SA’nın bir alt şirketi olan Chartering and Shipping Services SA ile iki adet LNG yakıtlı çift yakıt sistemli VLCC için zaman çizelgesi sözleşmesi imzaladı. İki yeni geminin 2022’nin ilk çeyreğinde AET’ye teslim edilmesi bekleniyor.

Gemiler LNG yakıtla desteklenecek ve pazardaki en çevre dostu VLCC’lerden biri olacak. Hizmete girdiklerinde, geleneksel gemilerden yaklaşık yüzde 20 daha az sera gazı, yüzde 85 daha az NOx ve yüzde 99 daha az SOx yayacaklar. Ayrıca, yüzde 99 daha az ince partikül salınımı yapacaklar. Bu gemiler IMO Tier III seviyelerine sahip ve IMO 2020 kükürt başlığına uygun olacaklar. Gemiler ayrıca IMO’nun 2008 temel seviyesinden 2050 yılına kadar karbon emisyonlarını yüzde 50 azaltma hedefine ulaşmada önemli bir adımı da temsil edecekler.

AET küresel filosunda hâlihazırda iki adet LNG çift yakıtlı Aframax gemisi ve iki adet LNG çift yakıtlı dinamik konumlandırmalı servis tankeri işletiyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın