Adnan Menderes feribotu, depremzedeleri İstanbul’a getirdi

MDN MEDIA

T.C. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü ve İstanbul Liman Başkanlığı koordinasyonunda AFAD yardımlarını bölgeye ulaştırmak üzere 9 Şubat Perşembe günü İstanbul İDO Yenikapı Terminali’nden yola çıkan İDO Adnan Menderes Feribotu, cumartesi akşamı Mersin Limanı’na ulaştı.

3 karavan, 2 çekici, 2 mobil büfe aracı, büyük ve küçük jeneratörler, pompalar, 320 ton içme suyu, battaniye, maske, yetişkin ve çocuk kıyafetleri gibi pek çok malzeme ve araç, AFAD ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Mersin Limanı’na teslim edildi.

12 Şubat Pazar sabahı Mersin Limanı’ndan hareket eden feribot, dört buçuk saatlik sefer sonrasında İskenderun Limanı’na ulaştı.

İskenderun Limanı’ndan 636 depremzedeyi alan gemi, aynı gün limandan hareket etti. Alanya, Antalya ve Çeşme Limanlarında yolcularının bir kısmını bırakarak seyrine devam eden Adnan Menderes Feribotu, salı gecesi İDO Yenikapı Terminali’ne ulaştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır. 

Bunu Paylaşın