ABS’ten COSCO’ya amonyak onayı

MDN İstanbul

COSCO Shipping Heavy Industry ve COSCO Shipping Heavy Industry Technology , bir römorkör üzerinde denedikleri amonyak yakıtlı gemi ve amonyak besleme sistemi tasarımları için ABS sınıflandırma kuruluşundan iki prensip onayı (AiP) aldı.

AiP değerlendirmelerini amonyak kullanımdaki zorlukları göz önüne alarak yapan ABS, sistemlerin güvenliğini ve güvenilirliğini ele almak için amonyak doldurma, depolama, tedarik, havalandırma ve acil durum yönetimine odaklanan kapsamlı bir inceleme ve risk değerlendirmesi gerçekleştirdi.

Uzunluğu 36 metre olan römorkör, 60 tona kadar çekme kapasitesine sahip olacak şekilde tasarlandı. Amonyak besleme sistemi, geminin bir parçası olacak ve sevk için amonyak enerjisi kullanılacak.

İlginizi çekebilir:    Geleceğin Yakıtı: Amonyak

Çinli tersanelerin klas kuruluşlarından AiP onayı olduğu birçok gemi tasarımı bulunuyor.

Daha önce Dalian Shipbuilding Industry Company (DSIC), ülkenin amonyakla çalışan ilk Newcastlemax dökme yük gemisi konsepti için Lloyd’s Register (LR)’tan onay almıştı. Ayrıca Şangay Ticaret Gemisi Tasarım ve Araştırma Enstitüsü (SDARI) tarafından geliştirilen amonyak yakıtlı 7,000 CEU PCTC tasarımı da DNV’dan onay almıştı.

Yakın zamanda, Nantong COSCO Khi Gemi Mühendisliği (NACKS) de LR’den amonyak ile çalışan konteyner gemisi tasarımı için prensipte onay aldı. 16,000 TEU’luk amonyak yakıtlı konteyner gemisi, NACKS ve Hudong Heavy Machinery tarafından ortaklaşa geliştirildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın