ABS Wavesight, My Digital Fleet (MDF) yazılımında mevzuata uygunluğu destekleyecek, filo verimliliğini artıracak, operasyonel maliyetleri azaltacak ve filo karbonsuzlaştırma hedeflerini karşılayacak önemli gelişmeleri duyurdu
Kurumun amacı, hem Uluslararası Denizcilik Örgütü hem de Avrupa Birliği tarafından belirlenen karbonsuzlaştırma gerekliliklerinden kaynaklanan yeni zorluklarla karşılaşan armatörleri ve operatörleri desteklemek.
MDF‘nin önemli bir özelliği de Avrupa birliği Emisyon Ticaret Sistemi uyum desteği. Bu sistem ullanıcıların hem münferit gemilerdeki hem de tüm filodaki karbondioksit emisyonlarını doğru bir şekilde takip etmelerini sağlıyor. Yazılım, yasal gerekliliklerin karşılanmasına ve AB ödeneklerinin kesin olarak raporlanmasına yardımcı oluyor.
Şirketin başkanı ve CEO'su ve ABS'ye bağlı şirketlerin başkanı Christopher J. Wiernicki şunları söyledi: “Güvenlik, düzenleme ve uyumluluğu temel alan bir kuruluş olan ABS ile olan köklü bağlantısı sayesinde My Digital Fleet, performans ve uyumluluğu tek bir platformda bir araya getiriyor. Bugünkü duyuru, sektöre performansı optimize etmek ve karbonsuzlaştırma hedeflerine ulaşmak için ihtiyaç duydukları çözümleri sunarken, mevzuata uyum konusunda ön saflarda yer alma kararlılığımızı pekiştiriyor.”
Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.