ABS ve Hyundai arasında otonom anlaşması

MDN MEDIA

ABS ve HD Hyundai, geniş kapsamlı otonom projelerde birlikte çalışmaya devam etmek için bir MoU imzaladı.

Kritik gemi makineleri için otonom navigasyon sistemleri ve güvenlik sistemlerini genişletmeye yönelik ortak çabalar yürüten kuruluşlar, dört alanı kapsayan anlaşmayı sonuçlandırmak için Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı (CES)’nda tekrar bir araya geldi.

  • Yapay Zekâ Tabanlı Otonom Makine Sağlığı Yönetim Fonksiyonu (HiCBM)
  • Yapay Zekâ Tabanlı Otonom Güvenlik Yönetimi İşlevi (HiCAMS)
  • Yapay Zekâ Tabanlı Otonom LNG Yakıtı Gaz Tedarik Sistemi (Hi-GAS+ SMART FGSS)
  • Yapay Zekâ Tabanlı Akıllı LNG Buharlaşma Kaybı Yönetim Sistemi (Hi-GAS+ AI CHS)

Anlaşmayla ilgili konuşan ABS’in CEO’su Christopher J. Wiernicki, “Bu, denizcilikte yenilik ve teknoloji atılımları için heyecan verici bir zaman ve bugünün ve geleceğin zorluklarını ele alarak daha verimli operasyonlar ve emniyet konusunda ilerlemeler sağlamak için HD Hyundai ile endüstri çözümlerini geliştirmeye devam etmeyi dört gözle bekliyoruz” dedi.

Anlaşma, şirketlerin 2022 CES’te imzaladığı önceki Stratejik Çerçeve Anlaşması’na dayanıyor. Buanlaşma kapsamında ABS, HD Hyundai yan kuruluşları Avikus ve Korea Shipbuilding and Offshore Engineering (KSOE) ile çalıştı. Avikus tarafından geliştirilen ve 180.000 metreküp sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) taşıyıcısı Prism Courage’ın Pasifik Okyanusu’ndaki yolculuğunun yaklaşık yarısı boyunca doğrudan gözetim altında otonom modda seyretmesini sağlayan teknolojinin gösterimi de dâhil olarak pek çok başarı elde edildi.

ABS ve HD Hyundai, 2023’ün ilk çeyreğinde başlayacak ortak geliştirme projelerini koordine ediyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın