ABS ile Maersk arasında metanol anlaşması

MDN İstanbul

ABS, A.P. Moller-Maersk için inşa edilecek metanol yakıtlı altı adet büyük konteyner gemisinin klaslama süreçlerini üstlenecek.

Güney Koreli Hyundai Heavy Industries (HHI) tarafından inşa edilecek ve yeşil metanolle çalışacak olan konteyner gemileri okyanus aşırı sefer yapacak.

Bu yeni sipariş aynı zamanda Maersk’ün ABS tarafından klaslanan yeşil metanolle seyir eden çift yakıtlı gemi sayısını da 19’a çıkarmış oldu.

İlginizi çekebilir:    Metanolün yeşil yakıt olarak ticarileştirilmesi araştırılıyor

Maersk, 2021 yılında Güney Koreli gemi yapımcısı HHI’ya on iki adet 16,000 TEU konteyner gemisi ve Hyundai Mipo Tersanesi (HMD)’ne de bir ikmal gemisi sipariş etmişti. Gemilerde kullanılan çift yakıtlı motorlar metanolün yanı sıra geleneksel düşük kükürtlü yakıtı da yakabilecek.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre 19 geminin inşasının tamamlanıp eski gemilerin yerine hizmete alınması sonrası yıllık 2,3 milyon ton karbon emisyonundan tasarruf edilecek. Gemilerin teslim tarihi olarak 2025 yılı belirlenmiş durumda.

Deniz taşımacılığının yeşil yakıta geçiş sürecinde metanol yatırımlarına ağırlık veren Maersk, gemilerinde kullanacağı metanolün üretimi için REintegrate ile bir ortaklığa gitti ve ABD’de kurulan WasteFuel’e yatırım yaptı. Şirket ayrıca Mart 2021’de metanol endüstrisi için küresel ticaret birliği olarak hizmet etmesi için kurulan ve dünyanın önde gelen üreticilerinin, distribütörlerinin ve teknoloji şirketlerinin yer aldığı Metanol Enstitüsü’ne de katıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın